Σπύρος Σιαμπλής

ΠΑΟ θα πει, θα πει μαχητική ψυχή

Ο Σπύρος Σιαμπλής γράφει στο sport-fm.gr για τον «χαρακτήρα» που έδειξε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Αστέρα και στέκεται στο… πράσινο «τσουνάμι» που πέρασε από την Τρίπολη, χωρίς όμως να κάνει ζημιές.

Ο Παναθηναϊκός… έπαιξε με την φωτιά στην Τρίπολη, βρέθηκε πίσω στο σκορ -απόλυτα δίκαια, βάση της συνολικής εικόνας του αγώνα- από τον Αστέρα και θα μπορούσε να υποστεί την πρώτη του φετινή ήττα. Αμ, δε…

Παρουσία 3.000 και πλέον φίλων του «τριφυλλιού», αυτό το ματς δεν θα μπορούσε να βγει «άσος», πικραίνοντας τόσο πολύ κόσμο που έφυγε από το σπίτι του για να δει από κοντά την αγάπη του. Όπως και δεν έγινε. Γιατί; Καταρχήν, πολύ απλά γιατί, ΠΑΟ θα πει, θα πει μαχητική ψυχή!

Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής

Το σημερινό ήταν αναμφίβολα το δυσκολότερο «τεστ» για τον Γιώργο Δώνη και τους παίκτες του. Τόσο λόγω της δυναμικής του αντιπάλου, σε σχέση με τους προηγούμενους, όσο και λόγω της ευφορίας, αλλά και της μαζικής παρουσίας του κόσμου του Παναθηναϊκού στην προκειμένη περίπτωση. Βλέπετε, όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει… συνήθως, σε όλα ανεξαιρέτως τα αθλήματα, όταν οι «πράσινοι» οπαδοί γεμίζουν τα γήπεδα.

Μπορεί, λοιπόν, σε αγωνιστικό επίπεδο, οι «μπέμπηδες» του Δώνη να μην παίρνουν υψηλό βαθμό, κάνοντας την ίδια «λανθασμένη» εκκίνηση και στα δύο ημίχρονα και δείχνοντας αυτή τη φορά μεγαλύτερο του… αναμενόμενου πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, ωστόσο από άποψη νοοτροπίας και «χαρακτήρα» κερδίζουν ένα… δέκα με τόνο!

Δεν είναι και λίγο πράγμα να βλέπεις την ήττα να έρχεται και όχι μόνο να μην τα παρατάς αλλά αντιθέτως να καταφέρνεις να την αποφύγεις. Μένοντας, μάλιστα, αήττητος για έβδομο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι. Αλλά και κάνοντας, μετά την προηγούμενη αγωνιστική και την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα, νέα ανατροπή! Έστω και… κατά το ήμισυ…

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια καινούργια ομάδα, με αρκετούς νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές, η οποία είχε συνηθίσει να τα πηγαίνει καλά όταν και… τα πράγματα της πηγαίνουν καλά. Να, λοιπόν, που εσχάτως δείχνει ότι και στις… αναποδιές βρίσκει απαντήσεις. Απομένει, να μάθει να το κάνει και αυτό σε σταθερή βάση, με μεγαλύτερη συγκέντρωση και περισσότερη αποτελεσματικότητα.

Από εκεί και πέρα, ειδική μνεία αξίζει να γίνει και στην παρουσία του κόσμου του Παναθηναϊκού. Παρά την… κινδυνολογία, όχι μόνο υπήρξε… κατάληψη στις κερκίδες του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αλλά… δεν άνοιξε ούτε ρουθούνι, κατά το κοινώς λεγόμενο. Σωστή συμπεριφορά από όλους όσοι βρέθηκαν απόψε στην πόλη, χωρίς ακρότητες ή επεισόδια, όπως περίμεναν κάποιοι, όταν χρειάστηκε, οι πάνω από 3.000 φίλοι της ομάδας προσπάθησαν να «αφυπνίσουν» τους ποδοσφαιριστές και να τους «σπρώξουν» στην ανατροπή!

Για να φτάσουν, τελικά, όλοι μαζί, στο τέλος, να πανηγυρίσουν με το... γνωστό και μη εξαιρετέο «χόρτο μαγικό», τον Δώνη να γνωρίσει την αποθέωση από το «πέταλο» και, όλους τους εμπλεκόμενους, να ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Στις 20 Οκτώβρη, στο ΟΑΚΑ. Για… νέες περιπέτειες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x